کابینت آشپزخانه کوچک، بهترین طراحی و دیزاین

زندگی در خانه هایی با متراژ پایین متداول گشته و از جذابیت های خاص خود نیز برخوردار می باشد. در این بین، بهترین طراحی کابینت آشپزخانه کوچک و نوع چیدمان داخلی این فضا، بیش از سایر بخش های خانه اهمیت پیدا خواهد کرد. کمبود این فضا طراحان داخلی و سازندگان کابینت را با چالش های زیادی روبرو می سازد. دغدغه این افراد آن است که از این فضا به بهینه ترین شکل ممکن استفاده کرده و برای یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی و اجاق گاز فضای کافی داشته، به تعداد مناسب کابینت برای قرار گیری ظروف در نظر گرفته و از طرف دیگر فضا به اندازه کافی منظم و دلباز جلوه کند. رسیدن به تمامی این اهداف کار چندان ساده ای نبوده و به دانش و تجربه کافی نیاز دارد. پیشنهاد ما به شما این است که پیش از هر اقدامی از یک مشاور و طراح خبره در این زمینه کمک بگیرید. مشاوران و طراحان خلاق و با تجربه بهترین راهنما بوده و کابینت آشپزخانه های کوچک شما را با به‌روز‌ترین متدها، سبک ها و مدل ها طراحی و پیاده سازی خواهند کرد. در این مقاله قصد داریم به بیان نکاتی بپردازیم که در طراحی هر‌چه بهتر و بهینه تر فضای محدود موجود در یک آشپزخانه کوچک، به یاری شما خواهند آمد. پس درصورت تمایل ما را تا انتهای این مقاله همراهی فرمایید.

 

طراحی دکوراسیون و کابینت آشپزخانه کوچک

طراحی دکوراسیون و کابینت آشپزخانه کوچک

کابینت آشپزخانه کوچک و نکات مهم در طراحی

در طراحی یک آشپزخانه کوچک، همواره هدف، استفاده از کلیه فضاهای موجود به بهترین شکل ممکن می باشد. به علاوه این چیدمان به گونه ای صورت می گیرد که این بخش از خانه دلباز، با روحیه و بزرگ نشان داده شود. بنابراین در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک، انتخاب نوع سبک اجرایی، متریال به کار رفته و رنگ کابینت ها، رنگ و جنس کفپوش ها و مدیریت فضای داخلی برای چیدمان لوازم برقی و اپلاینس آشپزخانه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک نکات فراوان و مهمی مد نظر طراح قرار می گیرند که در ادامه قصد داریم به بیان و بررسی دقیق این موارد بپردازیم.

چیدمان مناسب کابینت آشپزخانه کوچک

نحوه قرارگیری کابینت در آشپزخانه هایی با فضای محدود، معمولا U یا L شکل است. بدین ترتیب کارایی چنین آشپزخانه کوچکی به حداکثر ممکن خواهد رسید. انتخاب این چیدمان ارتباط مستقیمی با فرم آشپزخانه دارد. الیته هیچ قانون ثابتی وجود ندارد. آشپزخانه های کوچکی هستند که فقط از یک دیوار برخوردار هستند. فضای موجود برای اجرای کابینت در این آشپزخانه ها بسیار محدود بوده و چیدمان خطی، تنها گزینه پیش روی طراحان خواهد بود. در این نوع طراحی، کلیه کابینت ها و دیگر بخش های آشپزخانه در یک ردیف و راستا قرار خواهند گرفت. در آشپزخانه های کوچکی که طراحی با محدودیت های کمتری مواجه است، انتخاب نحوه قرار گیری کابینت ها می تواند مطابق با سلیقه کارفرما بوده و حق انتخاب بیشتری برای او وجود داشته باشد.

کابینت L در آشپزخانه کوچک
کابینت L در آشپزخانه کوچک
کابینت U شکل در آشپزخانه کوچک
کابینت U شکل در آشپزخانه کوچک
کابینت خطی در آشپزخانه کوچک
کابینت خطی در آشپزخانه کوچک

کابینت L و U شکل و خطی در آشپزخانه کوچک

بهترین سبک اجرای کابینت در آشپزخانه های کوچک و آپارتمانی

با وجود آنکه یک آشپزخانه کوچک، محدودیت هایی در طراحی به وجود خواهد آورد، اما با استفاده از ترفندهای مختلف می توان این فضا را مطابق با سلیقه صاحب خانه چیدمان و طراحی کرد. مناسب ترین سبک کابینت آشپزخانه کوچک سبک مدرن است. این سبک از سادگی و نظم بیشتری برخوردار بوده و در عین حال از فضا استفاده بهینه خواهد کرد. علاوه بر آنکه، زیبایی خیره کننده‌ای نیز به این بخش از خانه خواهد بخشید. کابینت‌های براق و های‌گلاس به‌دلیل درخشندگی خود، فضای یک آشپزخانه کوچک را بزرگ و دلباز نشان می‌دهند. به همین دلیل گزینه ایده‌آلی محسوب می‌شوند. برخی از طراحان با ایده‌های ناب و خلاقانه، بخشی از فضای بیرونی آشپزخانه را نیز به کابینت اختصاص می دهند یا یک اپن یا جزیره را جایگزین میز نهار‌خوری می‌کنند.

کلیک کنید و بیشتر بخوانید:  طراحی مناسب برای کابینت ممبران آشپزخانه کوچک

در یک آشپزخانه کوچک، در کنار سبک مدرن، استفاده از سبک‌های مینیمالیستی و اسکاندیناویایی، که طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند، برای طراحی کابینت عالی و منحصر‌به‌فرد به نظر می رسد. در این سبک ها با کمک گرفتن از ایده‌های جذاب، بیشترین بهره از فضا برده خواهد شد. سبک سنتی به دلیل داشتن ظرافت ها و شلوغی زیاد، معمولا برای آشپزخانه هایی با وسعت کم توصیه نمی شود. با این حال، برای افراد علاقه‌مند به کابینت‌های قدیمی و سنتی، سبک نئوکلاسیک با جزئیات کمتر و سادگی بیشتر نسبت به نوع کلاسیک، مناسب تر به نظر می‌رسد.

امروزه با ظهور و اجرای کابینت های بدون دستگیره فشاری یا با دستگیره مخفی، بسیاری از بیرون زدگی ها حذف شده‌اند. این امر به بزرگتر نشان دادن فضای یک آشپزخانه کوچک و جذاب تر نشان دادن آن کمک شایانی کرده است. بدین ترتیب، قادرید بدون گیر کردن لباس به دستگیره کابینت ها به سادگی در آشپزخانه نقلی خود رفت‌و‌آمد داشته باشید.

کابینت بدون دستگیره، به سبک مدرن در آشپزخانه های کوچک
کابینت بدون دستگیره، به سبک مدرن در آشپزخانه های کوچک

انتخاب رنگ برای آشپزخانه متراژ پایین

دیگر عنصری که در طراحی کابینت آشپزخانه کوچک بایستی مورد توجه قرار می گیرد، رنگ کابینت ها است. انتخاب رنگی که هم فضا را بزرگ و دلباز نشان دهد و هم با دیگر بخش‌های دکوراسیون داخلی خانه همخوانی خوبی داشته باشد. بهترین پیشنهاد برای آشپزخانه های متراژ پایین، استفاده از رنگ های روشن و خنثی است. رنگ های تیره نور فضا را کم کرده و آن را کوچک و دلگیر نشان می دهد. رنگ سفید ایده آل ترین رنگ برای کابینت آشپزخانه است، رنگی که همواره مد بوده و با هر رنگی هماهنگی دارد. این رنگ با تم رنگ های خاکستری، کرم و طوسی همخوانی بی نظیری داشته و چیدمان داخلی خانه و آشپزخانه شما را چشم نواز می سازد. انتخاب کابینت هایی با بافت دانه های چوب های روشن نیز می تواند هوشمندانه و زیبا باشد.

اگر علاقه مند به داشتن آشپزخانه ای با رنگ های متنوع تر بوده و به کابینت های سفید رنگ ساده علاقه ای ندارید، به سراغ رنگ خاکی یا پاستلی بروید. رنگ های پاستلی با طیف رنگ بیشتری همخوانی داشته و سطح مات آنها، چشم را خسته نمی کند. استفاده از رنگ های پاستلی نشاط، جذابیت و هیجان محیط آشپزخانه شما را دو چندان کرده و زیبایی منحصر به فردی به آن خواهند بخشید. البته بهتر است در انتخاب رنگ از نظر طراح حرفه ای خود نیز استفاده کرده و کمک بگیرید.

برای دیوار یا کاشی های آشپزخانه و بین کابینت‌ها نیز رنگ تیره سبب کوچک نشان دادن فضا خواهد شد. رنگ‌های روشن برای این قسمت ها مناسب‌تر است. سادگی کاشی‌های بین کابینت ها را با انتخاب طرح های فانتزی با تم رنگ های خنثی جبران کنید. بدین ترتیب هم به زیباسازی و بزرگتر نشان دادن فضای داخلی آشپزخانه کوچک خود کمک کرده اید و هم آن را از سادگی خارج نموده اید.

یک آشپزخانه کوچک، جذاب و دوست داشتنی به رنگ پاستلی
یک آشپزخانه کوچک، جذاب و دوست داشتنی به رنگ پاستلی

انتخاب متریال برای آشپزخانه متراژ پایین

کلیه المان ها در آشپزخانه های کوچک و نقلی از جمله درب کابینت ها، کفپوش، دیوارها و … به گونه ای انتخاب می شوند که نور محیط را افزایش داده و این فضای محدود را دلباز و وسیع تر نشان دهند. سطوح براقی که منعکس کننده نور هستند نقش اصلی را در بزرگتر نشان دادن یک فضای کوچک بر عهده دارند. بنابراین بهترین متریال برای کابینت آشپزخانه کوچک، کابینت های‌گلاس، پلی‌گلاس یا پولیش می باشد. سطوح این متریال براق بوده و نور لامپ ها و دیگر المان های نوری فضا را به خوبی منعکس کرده و برای آشپزخانه هایی با نور طبیعی کم بهترین انتخاب هستند.

در کنار یک کابینت براق، وجود کوارتز های روشن یا اسپلش و آینه های دکوراتیو در زیبا سازی فضای آشپزخانه شما موثر خواهند بود. علاوه بر این، استفاده از رنگ خاکستری ماتی همچون چوب بلوط دودی نیز برای بزرگتر جلوه دادن فضا عالی به نظر می رسد. ترکیب رنگ، نور پردازی و انعکاس بالا، فضای محدود آشپزخانه و حتی محیط خانه شما را تا حد زیادی جبران خواهد نمود.

کلیک کنید و بیشتر بخوانید:        کابینت هایگلاس آشپزخانه کوچک و نکات طراحی

انتخاب کفپوش برای یک آشپزخانه کوچک

در یک آشپزخانه کوچک، کفپوش نیز باید با دقت انتخاب شود به گونه ای که هارمونی خوبی با اجزای دیگر دکوراسیون داخلی خانه داشته باشد. یک کفپوش روشن و براق در بزرگتر نشان دادن فضای آشپزخانه بسیار تاثیرگذار می باشد. استفاده از کاشی یا سرامیک های بزرگ برای کفپوش بهتر از نوع کوچک آن است. سرامیک های کوچک با خطوط بین سرامیکی و دوغاب بیشتری که در ساخت آنها به کار رفته است، فضا را شلوغ و کوچک نشان خواهند داد.

اگر برای کف آشپزخانه به پارکت یا تخته های چوبی یا طرح چوب علاقه مند هستید، نحوه چینش و جهتی که این کفپوش ها قرار داده می شوند را نیز مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال در آشپزخانه های باریکی که کابینت های خطی دارند، چوب ها باید به صورت افقی قرار داده شوند تا عرض آشپزخانه را بیشتر از حالت عادی نشان دهند.

اهمیت انتخاب کفپوش مناسب در یک آشپزخانه کوچک
اهمیت انتخاب کفپوش مناسب در یک آشپزخانه کوچک

نوع نورپردازی در آشپزخانه کوچک خانه من

همانگونه که پیش از این نیز گفته شد، نور، نقش مهمی در بزرگ نشان دادن یک فضای کوچک بر عهده دارد. یک نورپردازی هوشمندانه و حرفه ای با کمک گرفتن از چراغ های آویز، ال ای دی های خطی در زیر کابینت ها و بین آنها یا منابع نورانی مخفی، آشپزخانه کوچک شما را بزرگ و جذاب نشان می دهند. با وجود یک نورپردازی هوشمندانه قادر خواهید بود فقدان نور طبیعی را در آشپزخانه کوچک خود به سادگی جبران نمایید.

با وجود یک نورپردازی مناسب، اشتیاق و رغبت اعضای خانواده برای حضور در آشپزخانه و گذراندن اوقات بیشتر در آن به حد چشمگیری افزایش خواهد داد.

مدیریت فضای داخلی با انتخاب مناسب لوازم خانگی و اپلاینس آشپزخانه

طراح کابینت آشپزخانه کوچک طوری عمل خواهد کرد که برای تمامی لوازم و اپلاینس های موجود، در فضایی مناسب قرار گیرند. علاوه بر آن، طراحی مورد نظر همخوانی و هماهنگی کاملی با تمامی عناصر موجود در آشپزخانه را دارا باشد. در یک آشپزخانه کوچک، از هر فضایی به بهترین شکل ممکن استفاده خواهد شد. لذا گاهی ممکن است جای برخی وسایل روی کابینت ها باشد. اینجاست که توجه به خرید مدل و رنگ این لوازم از جمله مایکروویو یا توستر اهمیت پیدا می کند.

در یک خانه با آشپزخانه کوچک، جایی برای لوازم برقی بلااستفاده و غیر ضروری وجود ندارد. پس بهتر است به فکر خرید وسایل و لوازمی باشید که اولا ضروری بوده و در ثانی چند منظوره باشند. استفاده از لوازم برقی چندکاره ای چون غذا ساز ها یا فرهای ترکیبی باعث صرفه جویی بیشتر در فضا و کاهش تعداد لوازم برقی جداگانه برای شما خواهند شد. بدین ترتیب از یک آشپزخانه شلوغ و درهم برهم نجات پیدا خواهید کرد.

چنانچه لوازم به طور مخفی در یک آشپزخانه کوچک جاسازی شوند، فضا یکدست و بزرگتر به نظر می رسد. به عنوان مثال هود مخفی بهتر از هود های معمولی است. اجاق گازهای رومیزی در مقایسه با اجاق گازهای مبله فضای کمتری اشغال کرده و فضای داخلی آشپزخانه را زیبا و خلوت تر نشان می دهد، در نظر گرفتن فضایی برای ماشین لباسشویی و یخچال به صورت توکار در طراحی کابینت آشپزخانه، تاثیر بسزایی در بزرگتر، منظم و خلوت تر نشان دادن آشپزخانه نقلی شما خواهد داشت.

مدیریت فضای داخلی یک آشپزخانه کوچک
مدیریت فضای داخلی یک آشپزخانه کوچک

هزینه طراحی کابینت آشپزخانه کوچک و اجرای آن

سوالی که برای اغلب کارفرمایان مطرح خواهد شد این است که، هزینه طراحی کابینت آشپزخانه کوچک چگونه محاسبه می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که، فرمول ثابت و مشخصی برای برآورد دقیق هزینه اجرای کابینت آشپزخانه وجود نداشته و عوامل متعددی در تعیین قیمت طراحی و اجرای آن تاثیرگذار خواهند بود. از جمله این موارد می توان به، متراژ آشپزخانه و تعداد کابینت های مورد نیاز، متریال انتخابی، میزان فضای لازم برای ذخیره سازی لوازم و وسایل آشپزخانه و نوع یراق آلات مصرفی اشاره کرد. هر چه ارتفاع کابینت های دیواری و تعداد طبقات آن بیشتر باشد، به دلیل مصرف متریال بیشتر، هزینه ساخت آن افزایش پیدا خواهد کرد.

البته توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که شما قرار است برای طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه کوچک خود یک بار هزینه کنید. پس هرگز کیفیت و زیباسازی دکوراسیون آشپزخانه خود را فدای قیمت نکنید. کابینت های آشپزخانه را کاربردی و مطابق با خواسته و سلیقه خود و با هزینه ای متوسط برگزینید تا در آینده با کمبود جا مواجه نشوید.

طراحی کابینت آشپزخانه کوچک در ماهر چوب
طراحی کابینت آشپزخانه کوچک در ماهر چوب

سخن پایانی

با توجه به اطلاعاتی که در اختیار شما قرار داده شد، به این نتیجه مهم دست پیدا کرده اید که، طراحی کابینت آشپزخانه کوچک و نوع چیدمان آن، کار چندان ساده ای نیست. برای داشتن یک فضای بهینه و در عین حال زیبا، به یک طراح خبره، خلاق و با تجربه در این زمینه نیاز دارید. طراح کاربلد، خواسته، انتظار و سلیقه شما را مطابق با متراژ موجود، به مرحله اجرا در آورده و آشپزخانه کوچک شما به شاهکاری زیبا و پرکاربرد مبدل خواهد ساخت.

ماهر چوب، مجموعه ای با سابقه و متخصص است. این مجموعه در زمینه طراحی کابینت آشپزخانه، تولید و اجرای آنها در سبک های مدرن، کلاسیک و نئو کلاسیک و با متریال مختلفی همچون، چوب، ام دی اف، های گلاس، ممبران و … ، ساخت کمد و دیگر سازه های چوبی برای منزل یا محیط کار شما فعالیت گسترده ای دارد. طراحان این مجموعه، با استفاده از جدیدترین متدها و به کارگیری به‌روز ترین روش ها، بهترین دکوراسیون داخلی یک آشپزخانه کوچک را با مناسب ترین قیمت به شما عرضه خواهند داشت. کافی است به ما و تخصص ما اعتماد کرده و از صفر تا صد طراحی آشپزخانه کوچک خود را به مجموعه ما بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
//
سلام من سعید هستم و از اینکه در حال بازدید از سایت ما هستید بسیار خوشحالیم. چطور می‌تونیم کمکتون کنیم؟