آشنایی با ویژگی های کابینت ممبران و هایگلاس و تفاوت آنها

حتما شما هم دلتان می‌ خواهد تفاوت میان کابینت ممبران و هایگلاس که از کابینت های محبوب و پرطرفدار در صنعت کابینت سازی هستند را بدانید. در واقع این دو کابینت از زیباترین کابینت ها به شمار می آیند که می توانند یک آشپزخانه ایده آل را برای شما ایجاد نمایند. مطمئنا بارها نام کابینت ممبران و کابینت هایگلاس را شنیده‌ اید و یقینا از نزدیک آنها را دیده اید. ولی شاید به خوبی ندانید که این دو کابینت چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند و هر یک از آنها برای چه سبکی از آشپزخانه به کار برده می شوند. بر این اساس، پیشنهاد می کنیم قبل از اینکه به انتخاب کابینت بپردازید، حتما این مقاله از ماهر وود را با دقت بخوانید. با خواندن این محتوا بیشتر با تفاوت های این دو نوع کابینت آشنا می شوید و می توانید یک انتخاب مناسب تری داشته باشید

نمونه ای زیبا از طراحی کابینت آشپزخانه

کابینت ممبران و کابینت هایگلاس چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

همانطور که می دانید، کابینت ها در گذشته از متریال های طبیعی مانند چوب و فلز تشکیل می شدند. ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی دستگاه هایی ساخته شده ‌اند که توانایی تولید یک سری مواد طبیعی و مصنوعی را دارند. از این رو، با استفاده از آنها می توان کابینت های جدیدی از جمله کابینت ممبران و هایگلاس را تولید نمود. در واقع هر دوی این کابینت ها مزایایی دارند که تاثیر به سزایی در انتخاب شما خواهند داشت. بنابراین توصیه می ‌کنیم حتما ویژگی های مثبت و منفی هر دو را در نظر بگیرید. موارد زیر تفاوت کابینت ممبران با کابینت هایگلاس را نشان می دهد و به معرفی هر کدام می ‌پردازد.

تفاوت در مواد تشکیل دهنده

کابینت ممبران و کابینت های گلاس هر دو از ام دی اف خام تشکیل شده اند. جهت تولید ام دی اف خام ضایعات چوب و خرده های آن جمع آوری می گردد. سپس یکسان سازی صورت گرفته تا مواد دور ریختنی جدا شوند. باقیمانده مواد تحت فشار و دمای بالا با استفاده از نوعی چسب به نام رزین متراکم و فشرده سازی می شوند. سرانجام به صورت یک تخته فیبر یکدست و صاف در می ‌آیند که به آنها ام دی اف خام گفته می شود. بنابراین ام دی اف خام را می توان یک تخته فیبر با چگالی و دانسیته متوسط دانست.

برای تبدیل ام دی اف خام به هایگلاس، نوعی روکش پلاستیک مانند به نام پلکسی گلاس را بر روی آن می چسبانند. این روکش از جنس پلاستیک بوده ولی ظاهری شبیه به شیشه دارد و بسیار شفاف و درخشان است. به همین علت بازتاب نور فوق‌ العاده ‌ای دارد. سپس در مرحله آخر، ورق های هایگلاس برای برش خوردن به کارگاه های کابینت سازی منتقل شده و کابینت مورد نظر ساخته می شود.

کابینت ممبران و کابینت هایگلاس چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تولید کابینت ممبران با توجه به مواد تشکیل دهنده آن

جهت ساخت کابینت ممبران، ام دی اف خام باید فرآیند طولانی تری را طی نماید. یعنی ام دی اف خام بعد از تولید، توسط دستگاه پیشرفته ای به نام سی ان سی به طرح دلخواه برش می خورد. آنگاه وارد دستگاه شده و توسط روکش پی وی سی به صورت کاملا یکپارچه پوشش داده می شود‌. در حقیقت این روکش بدون هیچگونه درزی بر روی ام دی اف خام چسبیده و وکیوم می گردد. به همین دلیل است که به ممبران کابینت وکیوم نیز می گویند.

لازم به ذکر است که کابینت ممبران یا وکیوم، هم به صورت کنده کاری شده و فرو رفته و هم به صورت بیرون زده و برآمده قابل طراحی و تولید می باشد. جهت ساخت طرح های برآمده این کابینت، قطعه برش داده شده را توسط چسب بر روی ام دی اف خام می ‌چسبانند. سپس از طریق دستگاه CNC کابینت را وکیوم می کنند و با روکش پی وی سی به صورت یکپارچه آن را پوشش می دهند.

به طورکلی کابینت ممبران را می توان ترکیبی از کنده کاری های مختلف و فرو رفتگی ها و برآمدگی ها دانست. بنابراین مراحلی که در بالا بیان نمودیم، بر روی ام دی اف خام انجام می گیرد و سپس وکیوم می گردد. باید بگوییم که در گذشته انواع طرح ها فقط بر روی چوب طبیعی قابل اجرا بود. اما امروزه با استفاده از دستگاه سی ان سی مدل های مختلف بر روی ام دی اف خام به راحتی زده می ‌شود. از این رو، طرح‌ های متنوعی به وجود می آید.

تفاوت در مدل و سبک

کابینت هایگلاس برای آشپزخانه هایی با سبک مدرن مورد استفاده قرار می ‌گیرد. ولی کابینت ممبران هم در سبک مدرن و هم در سبک کلاسیک قابل استفاده است. شایان ذکر است که بیشترین استفاده از ممبران برای سبک کلاسیک می باشد.

کابینت ممبران در سبک مدرن به صورت کاملا ساده ساخته می شود و فاقد هر گونه کنده کاری و جزئیات دیگر خواهد بود. یعنی بر روی بدنه کابینت از طرح های خاصی استفاده نمی شود. باید بدانید که این کابینت در سبک کلاسیک مملو از جزئیاتی می باشد که از طریق دستگاه سی ان سی بر روی ام دی اف خام زده می شود. این کابینت ظاهری سنتی و کلاسیک را برای آشپزخانه شما به ارمغان می آورد.

تولید کابینت ممبران با توجه به مواد تشکیل دهنده آن

در رابطه با کابینت کلاسیک باید بگوییم که نوعی از کابینت است که از یک سری جزئیات و ریزه کاری بر روی بدنه خود برخوردار می باشد. این تزئینات تاثیر به سزایی در طرح کلی آشپزخانه دارد. این نوع کابینت بیشتر در آشپزخانه های سبک کلاسیک کاربرد دارد.

اصولا کابینت مدرن دارای سبک بسیار ساده ای بوده و از هیچگونه جزئیات و ریزه کاری های سنتی و کلاسیک برای آن استفاده نمی شود. معمولا طراحی این کابینت آشپزخانه بسیار ساده است و در ظاهر و بدنه آن شاهد هیچ گونه تزئینات و کنده‌کاری نمی باشیم.

یکی از زیباترین نوع کابینت مدرن، کابینت هایگلاس می باشد که در سبک مدرن ساخته می شود. این کابینت آشپزخانه به علت ظاهر درخشنده و براقی که دارد، جلوه منحصر به فردی را ایجاد می نماید.

تفاوت های رایج میان کابینت ممبران و هایگلاس

1- مقاوم بودن در برابر رطوبت

یکی از تفاوت های بارز کابینت ممبران با کابینت هایگلاس، مقاومت در برابر رطوبت می باشد. از آنجایی که کابینت ممبران توسط روکش PVC به صورت یکپارچه پوشش داده می ‌شود، لذا هیچگونه شکاف و درز میان کابینت ها وجود ندارد. از این رو، این کابینت در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاوم است. البته ناگفته نماند، این کابینت با وجود اینکه ضد آب بوده، اما قابل شستشو نمی باشد. فقط در برابر نفوذ آب و رطوبت آن هم به شرط آنکه روکش پی وی سی کشیده شده بر روی آن سالم مانده باشد، مقاومت بالایی دارد.

در مقابل، کابینت هایگلاس از مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب برخوردار نمی باشد. بر این اساس، رطوبت به راحتی از درزهای میان نوار پی وی سی و درب کابینت به داخل آن نفوذ می کند. این نفوذ آب سبب باد کردن و تخریب لایه زیرین کابینت که همان mdf خام است، می شود. بنابراین نتیجه می گیریم که کابینت های گلاس نباید به هیچ عنوان در برابر نفوذ آب و رطوبت قرار گیرد.

2- مقاوم بودن در برابر خط و خش و ضربه

با توجه به اینکه کابینت هایگلاس کابینت بسیار حساسی است، لذا در برابر ضربه و خط و خش مقاومت خوبی ندارد. به عبارت دیگر می توان بیان نمود که قابلیت خش پذیری آن بسیار بالا می باشد. حتی به دلیل درخشان و براق بودن سطح این کابینت، اثر انگشت نیز بر روی آن می ماند. همچنین در اثر برخورد اجسام نوک تیز با کابینت های گلاس، ظاهر براق آن خراش برمی دارد و از زیبایی آن کاسته می شود. پس در استفاده از این متریال باید حتما نکات امنیتی را رعایت نمایید. چرا که زیبایی این کابینت بستگی به درخشندگی آن دارد. ولی کابینت ممبران مقاومت بیشتری در برابر ضربه دارد و با دوام تر است.

تفاوت های رایج میان کابینت ممبران و هایگلاس

مقایسه کابینت ممبران و هایگلاس از چند جهت دیگر

  • روش نگهداری و تمیز کاری

همانطور که گفتیم، کابینت هایگلاس به علت دارا بودن سطح درخشنده و براق، اثر انگشت را به راحتی نشان می دهد. ولی سطح صیقلی آن باعث می شود که ذرات گرد و غبار و چربی بر روی آن نماند. این کابینت به علت سطح بسیار صافی که دارد، خیلی راحت تمیز می شود. از این رو، نسبت به انواع دیگر کابینت ها برتری داشته و تمیز کاری آن آسان تر صورت می پذیرد.

شیوه تمیز کردن کابینت ممبران نیز مانند کابینت ام دی اف کار دشواری نمی باشد. ولی سطح آن به اندازه کابینت هایگلاس صاف و صیقلی نبوده و مانند آن به آسانی تمیز نمی شود.

  • ترمیم و بازسازی

یکی دیگر از تفاوت های کابینت ممبران با کابینت های گلاس، تعمیر و بازسازی آنها می باشد. کابینت هایگلاس در مقایسه با ممبران، قابلیت تعمیر و بازسازی بیشتری دارد. زیرا تعمیر کابینت از نوع ممبران، حتما باید در کارگاه های مخصوص صورت گیرد. حتی شاید نتوان آن را دوباره با همان رنگ اولیه تولید نمود.

  • تفاوت از لحاظ لبه های کابینت

کابینت هایگلاس از لبه های تیز و برنده ای تشکیل شده است. ولی ممبران لبه های نرم و هلالی دارد. کسانی که در منزل خود کودک خردسال دارند، بهتر است جهت جلوگیری از خطرهای احتمالی، لبه های تیز کابینت های گلاس را با ضربه گیرهای ژله ‌ای پوشش دهند.

  • قابلیت بازتاب نور

یکی از مهم ترین تفاوت های میان این دو کابینت، قابلیت بازتاب نور آنها می باشد. در واقع کابینت های گلاس نور را به طور کامل منعکس می کند و سبب می شود که فضای آشپزخانه دلبازتر و روشن تر جلوه نماید. اما کابینت ممبران به دلیل اینکه درخشندگی هایگلاس را ندارد، از قابلیت بازتاب نور زیادی برخوردار نیست. در واقع هایگلاس درخشندگی بی نظیری دارد که قابل مقایسه با دیگر متریال ها نمی باشد.

مقایسه کابینت ممبران و هایگلاس

ویژگی های مثبت و منفی کابینت ممبران و هایگلاس

استفاده در آشپزخانه های با متراژ کم

کابینت هایگلاس به علت سطح براق و سادگی طراحی آن که به سبک مدرن می باشد، برای هرگونه آشپزخانه ای با هر متراژی مناسب است. در صورتی که وسایل و دکوراسیون خانه شما به سبک مدرن باشد، مشکلی برای نصب این نوع کابینت نخواهید داشت. به طور معمول برای آشپزخانه های کوچک، کابینت های گلاس سفید رنگ بهترین گزینه می باشد. زیرا فضای آشپزخانه را بزرگتر از آنچه که هست، نشان می دهد.

کابینت ممبران که نوعی از کابینت کلاسیک محسوب می ‌شود، مخصوص آشپزخانه های بزرگ است. زیرا کابینت کلاسیک به علت ظاهر پر زرق و برق، در فضای نسبتا بزرگی نصب می ‌شود تا زیبایی و جذابیت آن به خوبی نمایان شود. همچنین باعث شلوغی بیش از حد آشپزخانه نشود. پس حتما از این کابینت در فضاهای بزرگ استفاده نمایید.

استفاده به عنوان پیشخوان و کانتر

با توجه به اینکه کابینت های گلاس در مقابل خط و خش بسیار آسیب پذیر بوده، لذا نمی ‌توان از آن به عنوان پیشخوان و کانتر استفاده نمود. برای این منظور، باید از متریال های مقاوم تری به عنوان صفحه رو کابینتی استفاده کرد. این صفحه رو کابینتی می تواند از جنس ممبران باشد و محدودیتی از این نظر وجود ندارد.

قیمت نهایی

قیمت تمام شده هر دو کابینت با توجه به کیفیت آنها متغیر می باشد. معمولا ورق های هایگلاس خارجی گران تر از نمونه های داخلی آن است. در رابطه با کابینت ممبران نیز باید بگوییم که نمونه های با کیفیت آن که توسط کابینت سازان حرفه ای ساخته می ‌شود، قیمت بالاتری از نمونه های بی کیفیت دارد. در هر صورت، اگر از هر دو متریال بخواهید کابینت های بادوام و باکیفیتی تهیه نمایید، باید مبلغ بیشتری پرداخت کنید.

حرف آخر

کابینت ممبران و کابینت هایگلاس نسل جدیدی از کابینت ها به شمار می آیند که در حال حاضر در صنعت کابینت سازی کاربرد فراوانی دارند. هر دوی این کابینت ها از جمله بهترین و زیباترین کابینت های آشپزخانه محسوب می شوند.

سعی ما بر این بوده تا در این مقاله از ماهرچوب، مطالب مفیدی را ارائه نماییم. امیدواریم مورد پسند شما واقع شده باشد. برای اطلاعات بیشتر و یا انتخاب کابینت متناسب با سبک دکوراسیون خود می توانید با شماره های موجود در همین سایت تماس حاصل نمایید.

ویژگی های مثبت و منفی کابینت هایگلاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
//
سلام من سعید هستم و از اینکه در حال بازدید از سایت ما هستید بسیار خوشحالیم. چطور می‌تونیم کمکتون کنیم؟